Najmoćnija žena fudbala završava još jedan veliki transfer: Matthijs de Ligt napušta Bayern!
Matthijs de Ligt odlazi u Premiership (Foto: EPA)

Za 50 miliona eura

Najmoćnija žena fudbala završava još jedan veliki transfer: Matthijs de Ligt napušta Bayern!

Midhat Šljivak

Nizozemski fudbaler Matthijs de Ligt napustit će redove minhenskog Bayerna nakon samo dvije sezone. 24-godišnjak bi karijeru trebao nastaviti u Manchester Unitedu.

Hasan Salihamidžić doveo je Matthijsa de Ligta iz Juventusa u ljeto 2022. godine. Za njegove usluge izdvojeno je 67 miliona eura i navijači Bayerna smatrali su kako su dobili štopera za narednih 10 godina.

Međutim, De Ligt po svemu sudeći napušta Minhen nakon samo dvije godine. Karijeru će vjerovatno nastaviti u Manchester Unitedu.

Najmoćnija žena u fudbalu Rafaela Pimenta održala je pregovore s rukovodstvom Uniteda. Razgovori su bili veoma pozitivni i sada se čekaju zvanični razgovori klubova.

"Manchester United je održao prvu rundu pregovora s Bayernom oko potencijalnog dogovora za Matthijsa de Ligta. Bayern ga cijeni 50 miliona eura", navode njemački mediji.

United bi tako za poprilično 'skromnu' cifru mogao dobiti zaista ogromno defanzivno pojačanje. De Ligt je prethodnih godina imao status jednog od najboljih štopera svijeta.

Oglasi

De Ligt je u dresu Bayerna odigrao samo 73 utakmica uz učinak od pet golova i dvije asistencije. Međutim, i on se utopio u sivilo ekipe koja je u protekle dvije sezone osvojila samo jedan trofej.

Navijači Bayerna pomalo su razočarani odlukom kluba da se riješi upravo Nizozemca. Smatraju ga mnogo boljim fudbalerom od igrača koji ostaju u klubu i smatraju da čelnici prave veliku grešku.

Na kraju bi najviše mogao profitirati Manchester United koji bi za zaista 'skromnu' cifru mogao dovesti fenomenalnog defanzivca.

Bayern već ima zamjene za De Ligta

Bayern je već 'locirao' zamjene za Matthijsa de Ligta. Jedan igrač je već dogovoren.

Oglasi

Novi član bavarskog velikana postat će japanski defanzivac Hiroki Ito. On će biti plaćen 30 miliona eura.

Pored njega bavarski tim silno želi štopera Bayer Leverkusena i reprezentacije Njemačke Jonathana Taha. Pregovori o ovom transferu su u toku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novi trener Vincent Kompany odlučio je na kraju da mu De Ligt nije potreban, a odlučio je zadržati prošle sezone katastrofalnog Dayota Upamecana i Koreanca Kim Min-Jaea.

Svakako veoma zanimljiva odluka Bayerna koji je ovog ljeta otpisao i još neke zvijezde. To su Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Noussair Mazraoui i Kingsley Coman.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi