Italijanski trofejni trener žali za izgubljenim prijateljima i smatra da bi se trebalo više vremena posvetiti porodici i prijateljima

Smatra da nije sve u nogometu

Zbog tragedije i izgubljenih prijatelja, Antonio Conte donosi najtežu moguću odluku?

Edmir Škorić

Proteklih sedmica svijet nogometa izgubio je nekoliko legendi, a smrtni slučajevi bivših igrača i trenera doveli su menadžera Tottenhama Antonija Contea u razmišljanje da preispita vlastitu budućnost.

Pedesettrogodišnji italijanski trener prošao je teške mjesece i u kratkom vremenskom periodu izgubio je trojicu prijatelja oboljelih od raka: Giana Piera Ventronea (61), fizičkog trenera u Spursima, zatim nekadašnje sjajne nogometaše Sinišu Mihajlovića (51) i Gianlucu Viallija (58).

Ove tragedije natjerale su bivšeg trenera Juventusa i Intera da preispita svoj život i karijeru.

“Kad se dogodi ono što se dogodilo sa Sinišom i Gianlucom, počneš razmišljati da je bolje svoje vrijeme posvetiti porodici i prijateljima. Posao nije sve u životu. Ova sezona osobno je bila teška", rekao je Conte.

"Izgubio sam troje ljudi koje sam jako dobro poznavao u vrlo kratkom vremenu. Nije nimalo jednostavno", dodao je Conte.

"Kad imate djecu u školi, morate im pokazati poštovanje, jer ako ih svake sezone odvedete negdje drugdje, njihovo okruženje se potpuno promijeni. Ne želim tako utjecati na njihove živote. Često pridajemo važnost poslu, zaboravljajući na porodicu. Moramo imati više vremena za sebe. Ove sezone puno razmišljam o svojoj budućnosti. Ovo je naša strast, ali puno smo izgubili zbog toga ", rekao je Conte.

Trener rođen u Lecceu ima kćer Vittoriju (15) koja živi s Conteovom suprugom Elisabettom u Italiji. Antonio ostaje u Londonu, u hotelu, a na Poluotok odlazi kad god ima priliku ili ga u glavnom gradu Engleske posjeti njegovap orodica.

No, njegova posljednja izjava djeluje kao nagovještaj da bi mogao da okonča uspješnu trenersku karijeru i da se u potpunosti posveti sebi i ljudima koje voli.

Conte je izuzetno uspješan trener sa mnogim trofejima. S Juventusom ih je osvajao kao igrač. Ima pet naslova Serije A, Kup Italije, četiri Superkupa Italije, Ligu prvaka, Interkontinentalni kup, Intertoto kup...

Kao trener također je uspješan. Bari je 2009. odveo u Seriju A, s Juventusom ima tri Scudetta u nizu od 2011. do 2014. godine, osvojio je dva naslova Superkupa Italije. Onda je s Chelseajem bio prvak Engleske i osvojio FA kup, dok je s Interom prije dvije godine osvojio naslov u Italiji.

Trenutno pokušava da uvede Tottenham u Ligu prvaka. Spursi imaju dva vezana poraza, pali su na peto mjesto i imaju pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Newcastleom. Narednu premierligašku utakmicu igra u ponedjeljak, kada će gostovati Fulhamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kvote za ovaj meč, ali i za ostale mečeve Premier lige, kao i ostalih evropskih i svjetskih liga, možete pogledati na stranici Volcanobet kladionice. Ponuda za sve sportove nalazi se OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.