Ivan Perišić je večeras pored Mahreza izgledao kao amater: Hrvata niko nikad nije ovako uništio
Tottenham je imao prednost od 2:0 na poluvremenu, ali je u nastavku Manchester City postigao četiri pogotka i došao je do trijumfa

Mahrez odigrao čudesan meč

Ivan Perišić je večeras pored Mahreza izgledao kao amater: Hrvata niko nikad nije ovako uništio

M. Šljivak

Ivan Perišić odigrao je večeras jednu od najlošijih utakmica u karijeri i Riyad Mahrez ga je potpuno uništio u utakmici protiv Manchester Cityja koju je njegov Tottenham izgubio s 4:2 i to nakon što je ispustio dva gola viška.

Ivan Perišić večeras na Etihadu nije postojao na terenu pored čudesnog i nevjerovatnog Riyada Mahreza koji ga je potpuno deklasirao u međusobnim duelima.

Hrvatski fudbaler imao je jednu veliku šansu. Promašio je zicer i pogodio stativu, ali situacija iz 63. minute i pogotka Riyada Mahreza za 3:2 je zaista nevjerovatna za jednog takvog igrača.

Perišić je u ovoj akciji izgledao kao da nikad nije igrao fudbal. Zaletio se kako bi izbio loptu, uspio ju je promašiti i stvorio je slobodan put prema golu sjajnom Alžircu.

On je to naravno iskoristio. Sjurio se prema golu Spursa i uspio je Hugu Llorisu postići još jedan pogodak i to u bliži ugao.

OVDJE pogledajte gol za vodstvo Cityja od 3:2 i jako lošu reakciju hrvatskog fudbalera.

Oglasi

Ni golman Tottenhama se nije proslavio u ovoj situaciji. Ovo je samo jedna u nizu njegovih loših intervencija i Spursi će tokom ljeta vjerovatno tražiti druga rješenja među stativama.

Ivan Perišić uskoro će proslaviti svoj 34. rođendan i ako nastavi s ovakvim igrama Spursi ga sigurno neće zadržati u svojim redovima i naredne sezone.

Hrvatski fudbaler igra veoma skroman fudbal u Engleskoj. istina upisao je osam asistencija u 26 nastupa, ali forma mu je u velikom padu i nije to ni sjena igrača od ranije.

S druge strane Riyad Mahrez je vjerovatno igrač Cityja koji je trenutno u najboljoj formi od svih jer igra izuzetan fudbal u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemu je ovo bio 24. nastup ove sezone u svim takmičenjima. Alžirac ima učinak od 10 golova i tri asistencije.

U Premiershipu je odigrao 14 utakmica. Učinak mu je trenutno četiri gola i dvije asistencije i nema dileme da će se i poboljšati ako nastavi s ovakvim igrama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi