Zatvoreno 30. kolo Premijer lige

Dva identična penala i nestvaran promašaj obilježili meč Borca i Širokog Brijega

Eldar Ganibegović

Utakmicom Borac - Široki Brijeg zatvoreno je 30. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a rezultatom 1:1 dvije ekipe podijelile su bodove. 

Utakmicu bolje otvara Borac. Odmah na startu u šansi Lukić i Begić, ali dobrim intervencijama istakao se Miškić.

Imao je Borac terensku inicijativu, ali u 35. minuti šok. Molls kasni da izbaci jednu loptu, faulira Ikića, a sudija Aleksandar Njegomirović pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo Bože Vukoja i pogodio za prednost gostiju s Pecare.

Drugo poluvrijeme otvoreno je, u najmanju ruku sumnjivim, penalom za Borac. Medić je zaradio i žuti karton, a u izostanku Stojana Vranješa, koji je realizovao tri penala Borca ove sezone, odgovornost je preuzeo Dejan Meleg.

Izveo je identičan penal kao i Vukoja - loptu je poslao u svoju desnu stranu, a golmana u lijevu za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Dvadesetak minuta nakon toga, nevjerovatan promašaj gostiju. Valinčić, Rozić i Ikić su izašli pred gol Borca, zaobišli Ćetkovića, Ikić u praznu mrežu ne ubacuje loptu i vraća Roziću koji promašuje s pet metara.

Naredna uzbuđenja tek na kraju susreta .Miškić zaustavlja pokušaj glavom koji je uputio Moraitis u 88. minuti, a onda Begić šutira preko gola u 90. minuti iz dobre pozicije nakon jedne odbijene lopte. 

Neće ovaj remi ništa promijeniti niti jednoj niti drugoj ekipi. Istina, Borac je pobjedom danas mogao i matematički obezbijediti Evropu što je ranije danas uradio Tuzla City, no čudo treba da se desi da Borac ispusti treće mjesto i ne ode u Evropu, jer ime trebaju još samo dva boda iz preostale četiri utakmice. 

Široki Brijeg je na sedmom mjestu s 35 boda i ne može ni u Evropu ni u Prvu ligu, te oni odavno igraju za svoju dušu.

U narednom kolu Borac gostuje Slobodi, a Široki Brijeg dočekuje Sarajevo.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Borac - Široki Brijeg 1:1 (Meleg (P) 48'; Vukoja (P) 38')

FK Borac: Ćetković, Ćorić, Begić, Ntchamda, Vojnović, Subić, Lukić, Meleg, Ayaz, Milojević, Vušurović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Ikić, Žulj, Ćavar. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.