Barbarić pred Borac: Lagao bih kada bih rekao kako je dobra atmosfera
Foto: NK Široki Brijeg

Dat će šansu mlađim igračima

Barbarić pred Borac: Lagao bih kada bih rekao kako je dobra atmosfera

Endin Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega igraju sutra u gostima protiv banjalučkog Borca meč 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrači Širokog imali su deset dana za odmor nakon što je prethodnog vikenda odgođenja njihova utakmica na Pecar zbog odigravanja Evropskog prvenstva za kadetkinje.

U taboru Širokog Brijega imali su dovoljno vremena da se spreme za sutrašnji meč protiv Borca koji nema nekog rezultatskog značaja za ove klubove.

Ipak, trener ovog tima Ivica Bargarić poručio je da motiva neće nedostajati jer će mladi igrači dobiti šansu da se dokažu u sutrašnjoj utakmici.

"Ova utakmica je motivirajuća zbog toga što igramo protiv Borca koji je jako dobra momčad, prolaze kroz jako dobro razdoblje i jako malo su utakmica izgubili što pokazuje njihovu kompaktnost i discipliniranost, ali isto treba naglasiti kako ne postižu puno pogodaka", rekao je Barbarić i dodao.

"Sve što se događa vjerojatno je dobro za nešto i ovo je jedinstvena prilika za mlade igrače koji će dobiti priliku dokazati se i nametnuti kako bismo na njih mogli računati u budućnosti. Moramo biti koncentrirani i cijela momčad mora raditi za ono što želimo postići, a to je pozitivan rezultat. Moramo popraviti i ubrzati reakcije na drugu loptu i onda ćemo vidjeti što ćemo iz toga dobiti".

Na press konferenciji bio je i iskusni igrač ovog tima Zvonimir Begić koji se osvrnuo na sutrašnji meč.

"Teško razdoblje je iza nas i mislim kako je nama igračima u ovoj situaciji najteže. Ovdje je veliki broj mladih igrača koji se teško nose s pritiskom, igraju za veliki klub, nikada lošiji rezultati, sigurno da nije lako i lagao bih kada bih rekao kako je dobra atmosfera", govori Begić i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Međutim, isto tako treba naglasiti kako je ostalo još pet utakmica iz kojih trebamo izvući maksimum i osvojiti što više bodova pod vodstvom novog trenera i krenuti bolje u novu sezonu".

Podsjećamo, utakmica između Borca i Širokog Brijega igra se sutra sa početkom u 19 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Pustite lagano..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti