Alonso: Najbolje se okrenuti razvoju bolida za 2016. godinu

Nakon katastrofalnog početka sezone

Alonso: Najbolje se okrenuti razvoju bolida za 2016. godinu

Vozač McLarena, Fernando Alonso smatra kako se već sada njegova ekipa treba okrenuti narednoj 2016. godini odnosno razvoju bolida.Kada je u pitanju ekipa McLarena, već sada se može reći da je ovo jedna od najlošijih u istoriji. U sedam dosadašnjih utrka, samo je Jenson Button uspio doći do bodova na VN Monaca, kada je završio na osmom mjestu.

Da stvar bude gora, problemima nikad kraja. Alonso i Button bi mogli biti kažnjeni na VN Austrije, jer su obojica već koristila sva četiri motora.

" U situaciji u kakvoj se sada nalazimo, mislim da je za nas sada pametnija opcija okrenuti se narednoj sezoni. Nemam ništa protiv da svaku narednu utrku startamo iz pit lanea ako će to pozitivno uticati na razvoj bolida. To nam je sada prioritet, koncentrisati se na performanse za sljedeću godinu. Ovdje smo da razvijamo bolid i napravimo ga bržim te da u utrkama napravimo najbolji mogući posao. Naravno, sljedeća godina će biti puno uzbudljivija i nadamo se da se možemo boriti u vrhu " mišljenja je Alonso 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.