Hamilton: Razočaran sam ali se ne predajem

Britanac ponovio Kanadu 2010.godine

Hamilton: Razočaran sam ali se ne predajem

M. Maksimović

Lewis Hamilton je po prvi put jučer u karijeri ostvario pole positon na stazi Catalunya. Međutim slavlje u ekipi McLarena nije dugo potrajalo, FIA i njene sudije su odlučile diskvalifikovati Hamiltona koji će startati danas zadnji.

''Razočaran sam, ove kvalifikacije su bile jedne od boljih u mojoj karijeri koje sam vozio, sve je odlično funkcionisalo'' kaže Hamilton koji naglašava kako je naredbu o zaustavljanju bolida dobio od svog inžinjera:

''Dobio sam poruku da zaustavim bolid iako nisam znao zbog čega.Par sati kasnije sam saznao za diskvalifikaciju i nije mi bilo lako prihvatiti tu informaciju, ali se ne predajem i danas ću dati sve od sebe da ostvarim dobar rezultat'' kaže Hamilton na kraju.

Ovo pravilo o dolasku bolida u boks i količini goriva je uvedeno 2010.godine i to upravo zbog McLarena. Te godine se istva stvar dogodila MCLarenu i Lewisu Hamiltonu na kvalifikacijama za VN Kanade. Tada je McLaren kažnjen sa 10,000 dolara i opomenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije