Loeb pobjednički kroz Argentinu

Nova pobjeda Francuza

Loeb pobjednički kroz Argentinu

M. Maksimović

Francuz Sebastien Loeb (Citroen) pobjednik je Argentinskog relija, pete utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva voženog u okolici Cordobe. Deveterostruki svjetski prvak Loeb, koji ove sezone ne vozi na svim utrkama, do svoje je 78. pobjede u karijeri stigao sa 55.0 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog sunarodnjaka Sebastiena Ogiera (VolksWagen), te 2:00.8 minute ispred trećeg Finca Jari-Mattija Latvale (VolksWagen). 

Prije posljednjeg dana, Loeb je imao 40 sekundi prednosti u odnosu na Ogiera i čak dvije i pol minute ispred Rusa Novikova. Ogier je bio u dobroj poziciji, ali je drugog dana na sedmom brzincu proklizao u jednom zavoju. Nakon toga mu se probušila i guma, što je iskoristio Mikko Hirvonen.

 

Ipak, srećom po Ogiera, i Hirvonenu je stradala guma, odnosno pokvarila se elektronika, pa se Francuz vratio na drugo mjesto. Najbolji posao na kraju, napravio je Ogierov timski kolega se probio sa četvrtog na treće mjesto. 

 

U ukupnom redoslijedu vodi Ogier sa 122 boda, Loeb je drugi sa 68, a treći je Finac Mikko Hirvonen sa 57.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti