Loebu prvi dan
Loeb lovi šesti naslov

Francuz zaostaje jedan bod

Loebu prvi dan

M. Maksimović

Vozač Citronea Sabastien Loeb vodi nakon prvog dana posljednjeg relija sezone koji se vozi u Velikoj Britaniji.Prvog dana je voženo šest specijalnih ispita, a Loeb je ostvario najbolje vrijeme na četiri, dok je vodeći čovjek prvenstva Mika Hirvonene bio najbrži u preostala dva.

Na posljednji reli sezone u Veliku Britaniju Mika Hirvonen je došao sa bodom prednosti u odnosu na Loeba i pobjednik ovog relija će se po svemu sudeći okititi naslovom prvaka. Sebastien Loeb je prvi dan zaključio u vremenu 1:15:22, dok je Hirvonen zaostao 5.3 sekunde. Treće mjesto drži Peter Solberg sa 40 sekundi zaostatka dok su među prvih pet dan zaključili Dani Sordo (+41.6) i Sebastien Ogier (-2.41).

Prošle godine je upravo Sebastien Loeb slavio u Cardiffu, dok je godinu dana ranije najbolji bio Hirvonen za suvozačem Lehtinenom u Ford Focusu.

Rezultati posle prvog dana Relija Velike Britanije:
1.Sebastien Loeb (Fra/Citroën) 1h15:22.1
2.Mikko Hirvonen (Fin/Ford Focus) +5.3
3.Petter Solberg (Nor/Citröen) +40.5
4.Dani Sordo (Špa/Citroen) + 41.6
5.Sebastien Ogier (Fra/Citroen junior)2:41

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti