Lorenzo: Imao sam sreće

Španac uspio završiti utrku

Lorenzo: Imao sam sreće

Jorge Lorenzo je na današnjoj VN Malezije, voženoj pod skoro nemogućim uslovima, imao sreću u zadnjem krugu. Svaka krivina je mogla biti kobna za vozače, a Lorenzo je malo prije podizanja crvenih zastava uspio iskontrolisati motor uz teške napore.

Yamahin vozač je vodio u prvih devet krugova utrke, ali njegov rival, Dani Pedrosa, je uspješno pratio i jednim vrhunskim potezom uspio preuzeti prvu poziciju.

 

Većina vozača koji su izišli na mekšim gumama, moralo je napustiti stazu zbog velikih problema sa kontrolom motora. Lorenzo je isto tako vozio na mekšim gumama i to ga je u posljednjem krugu moglo koštati velikog broja izgubljenih bodova u borbi za prvaka.

 

" Utrka je bila veoma teška, izabrali smo mekše gume, dok su Casey i Dani izabrali tvrđe", potvrdio je Lorenzo.

 

" U početku nisu bili toliko loši uslovi i pokušao sam napraviti prednost, ali što je staza postajala sve više natopljena, bilo je problema. Imao sam sreću u posljednjem krugu, jedna utrka sa nula osvojenih bodova učinila bi ostatak prvenstva puno težim." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.