Lorenzo opušten pred VN Španije

Nastavlja se Moto GP borba

Lorenzo opušten pred VN Španije

Jorge Lorenzo ovog vikenda stiže u Aragon sa 38 bodova prednosti u odnosu na Dania Pedrosu, ipak će vozač Repsol Honde biti željan dokazivanja, nakon katastrofalnog nastupa u Misanu.

Ovogodišnja utrka biće već treća po redu koju je ugostila poprilično nova staza, na kojoj je posljednja dva puta pobjedu odnio trenutno ozlijeđeni Casey Stoner.

I ovog puta će Stonera zamijeniti Jonathan Rea, koji je je u svom Moto GP debiju osvojio osmo mjesto.

Lorenzov timski kolega, Ben Spies, cilja na to da zadrži svoj pozitivan učinak u utrkama do sad. Veliki dio pažnje biće fokusiran na tim Ducati, posebno Valentina Rossia koji je, kako se čini, pronašao sastojak koji mu nedostaje za uspjeh.

Nakon podija u prošloj utrci i pozitivnih utisaka sa testa poslije, Talijan je uvjeren da i u Španiji može do dobrog rezultata.

Alvaro Bautista, o čijoj sudbini u 2013. godini se još ne zna dovoljno, će biti posebno ohrabren trećim mjestom iz Misana i nošen svojim prvim podijem ove sezone, nastojaće ostati u tom ritmu. Drugi vozač LCR Honde se nada da će prevazići probleme sa prednjom gumom koja je ometala njegov napredak u Misanu.

 

Do utrke najatraktivnije klase motocikala su ostala tri dana i 18 sati, stanica je VN Iveco u Aragonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.