Lorenzu pole-position

Moto kvalifikacije u Jerezu

Lorenzu pole-position

Teme:

Pomalo neočekivano, ali itekako zasluženo, na kvalifikacijama u Jerezu pole-position je izborio Jorge Lorenzo na Yamahi.

Prošle godine najbolji rookie je slavio ispred Danija Pedrose na drugom i Caseya Stonera na trećem mjestu.

U osvajanju prve pozicije u Jerezu ima simbolike s obzirom da je prije sedam godina upravo ovdje Lorenzo debitovao.

Odličan dan Španaca upotpunio je i Dani Pedrosa koji je zauzeo drugo mjesto, dok je prvi startni red izborio i bivši svjetski prvak Casey Stoner. Australijanac je bio slabiji od Lorenza za oko pola sekunde, ali je bio bolji od Valentina Rossija kojem je pripalo četvrto mjesto.

Trka (MotoGP) je sutra u 14 sati.

Jerez, kvalifikacije:
1. Lorenzo (Špa, Fiat Yamaha) 1:38.933, 2. Pedrosa (Špa, Repsol Honda) 1:38.984, 3. Stoner (Aust, Ducati) 1:39.415, 4. Rossi (Ita, Fiat Yamaha) 1:39.642, 5. De Puniet (Fra, LCR Honda) 1:39.806, 6. Capirossi (Ita, Suzuki)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.