Marc Marquez želi neizvjesnije utrke Moto GP-a

Marc Marquez želi neizvjesnije utrke Moto GP-a

Španski motociklista Marc Marquez rekao je da bi volio da njegove buduće pobjede budu dosta zabavnije i manje dominantne od one na stazi u Jerezu. 

Mladi vozač Honde slavio je na sve četiri utrke ove sezone, a posebno su ubjedljive bile ove dvije posljednje na utrkama u američkom Austinu i španskom Jerezu. 

"Volio bih da više trka bude kao što su bile one u Argentini ili Kataru, ali kada imate sumnje pokušavate da dođete do prednosti, koju potom održavate. Očekivao sam da će u Jerezu biti kao u Argentini, poslije borbe sa Danijem i Rossijem". 

"Bio sam malo i zabrinut pri kraju trke zbog Danija, zato što je na posljednjem treningu bio sjajan sa istrošenim pneumaticima i zato sam pokušavao da se odvojim što više", kaže aktuelni svjetski prvak. 

Pobjedom u Jerezu Španac je stigao do makar jedne pobjede na svakoj od staza u Moto GP programu. 

"Doći će dan i trka kada će ovaj niz morati da budem prekinut. Za mene je najbitnije da onog trenutka kada se to desi osvojim što više bodova u borbu za titulu i da pokušam da završim na podijumu kada već ne mogu da pobijedim", zaključio je Marc Marquez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.