Marquez i dalje željan pobjeda

Španac ima ubjedljivu prednost

Marquez i dalje željan pobjeda

Bez obzira što ima 53 poena prednosti, Marc i dalje želi pobjede. U Misanu je bio uključen u borbu do kraja protiv svog Španskog rivala, Pola Espargara, a moguća je i repriza te borbe ovog vikenda u Aragonu. 

Espargaro mora dobivati utrke da bi imao neke šanse za osvajanje Moto2 titule, dok se Marquez može opušteno takmičiti za bodove. Tom Luthi, koji je jedan poen u zaostatku za Andrea Iannoneom, će također dati sve od sebe da bi još jednom došao do podija.

Iza njega, u borbi za peto mjesto u konačnom poretku vozača nalazi se duo Marc VDS Racing tima koji čine Scott Redding i Mika Kallio. Njih dvojica su u razmaku od pet poena.

Bradley Smith je prošle godine na stazi u Španiji pronašao svoj put od 16. do 6. mjesta i ovog puta se nada da može do podija. Esteve Rabat i Dominique Aegerter će uglavnom obratiti pažnju jedan na drugog iz razloga što su izjednačeni na osmom mjestu konačnog poretka. Iza njih je Simone Corsi koji želi da se iskupi za izlet sa staze na domaćoj stazi u prošloj utrci.

Ozlijeđenog Randya Krummenachera će zamijeniti Švicarac, Jesco Raffin, dok će staza također ugostiti i Alexa Marinelarenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.