Marquez: Ja se nikada ne predajem
Foto: Marc Marquez (Honda) sprema se za drugi trening pred Veliku nagradu Španije

Ponovo postao prvak svijeta

Marquez: Ja se nikada ne predajem

Marc Marquez je danas odbranio titulu prvaka svijeta u Moto GP šampionatu.

On je trku za Veliku nagradu Španije okončao na trećoj poziciji, odmah iza Johanna Zarca i Danija Pedrose te se na taj način domogao ukupno šeste titule u svojoj karijeri. 

Nakon trke i osvojene titule Marquez je poručio da se on nikada ne predaje. 

"Pokušao sam da ostanem miran tokom trke. Osjećao sam se dobro, ali kada sam napao Zarca izgubio sam kontrolu na kočenju. Kasno samo kočio. Ali, Marquez se bori do kraja. Iskoristio bih priliku da čestitam Doviziosu i cijelom Ducatiju. Pokazali su nevjerovatan fair-play i bili su sjajni rivali", rekao je Marquez nakon trke. 

Podsjetimo, on je titulu osvojio sa 36 bodova više od Doviziosa koji je bio drugoplasirani, a ovo mu je bila ukupno četvrta titula u Moto GP-u i sada je korak bliže Rossiju koji ima sedam titula u najjačoj klasi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije