Nova utrka danas
Rossi je nezadovoljan noćnom utrkom

Ipak se vozi u ponedeljak

Nova utrka danas

M. Maksimović

Kao što je poznato, utrka za VN Katara u MOTO GP klasi je odgođena zbog loših vremenskih uslova,
a nova trka će se voziti danas u ponedeljak 13. aprila. Ova odluka je donesena par sati nakon što je planirana utrka odgođena a pored nove utorak, spominjala se mogučnost da se utrka vozi u septembru mjesecu s obzirom da je u tom terminu ostala praznina nakon odustajanja Mađara.

Na kraju su sastanak održali organizaori i šefovi ekipa i odluka je pala da se ponovo vozi u ponedeljak, također u večernjem terminu od 21 sat dok će ekipe na zagrijavanju biti u 18 sati i 30 minuta.Naravno da su komentari nakon odgođene utrke u nedelju bili različiti, a najglasniji je bio najbolji, Valentino Rossi koji je kritikovao termin održavanja utrke.

- Mislim da smo trebali voziti u dnevnom terminu, bilo bi sigurno puno bolje, valjda će sada organizatori u Sepangu razmisliti o promjeni termina jer su i oni planirali utrku pod reflektorima. Pokušali smo sa ovim eksperimentom, ali vidjeli smo da ne ide. U ovakvim situacijama se osječate glupo - objasnio je l Dottore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti