Ogier sve bliži naslovu svjetskog prvaka

U jednom trenutku je imao naslov

Ogier sve bliži naslovu svjetskog prvaka

Francuz Sebastien Ogier u Volkswagenu pobjednik je relija koji se protekla tri dana vozio po Australiji. Ogier je pobjedu ostvario ispred Thierryja Neuvillea u Fordu i Finca Mikke Hirvonena u Citroënu.

Ogier je u jednom trenutku već u Australiji imao naslov svjetskog prvaka u svojim rukama s obzirom da je Mikko Hirvonen držao drugo mjesto. Međutim, Fincu je pukla guma pa je morao drugo mjesto prepustiti Neuvilleu.

Ogier, je ovom pobjedom, šestom u sezonu, učvrstio prvo mjesto u ukupnom poretku, te ima trenutačno 83 boda više od Belgijanca Neuvillea

Vozač VW Polo-R ima sada 212 bodova, a Neuville 129. Razlika je između dvojice vozača 83 boda, ali Belgijanac teoretski može do kraja sezone sakupiti još 84 bodova. Ogieru tako treba još samo jedan bod da osigura svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.