Ogier vodi nakon prvog dana
Sebastien Ogier

Odvožen prvi dan relija u Portugalu

Ogier vodi nakon prvog dana

M. Maksimović

Prvi dan portugalskog relija pripao je vozaču Citroenove juniorske ekipe, Sebastienu Ogieru.Ogier je bio najbrži na pet od šest voženih brzinaca, pa nakon prvog dana ima 26.6 sekundi prednosti u odnosu na starijeg timskog kolegu, Danija Sorda.

Sordo je tokom prvog dana odlično pratio Ogiera, međutim tokom posljednjeg brzinca upao je u probleme sa automobilom, tačnije sa kočnicama, pa je izgubio korak. Što se tiče aktuelnog svjetskog prvaka, Sebastiena Loeba on je u petak nastup završio na trećem mjestu sa 44 sekunde zaostatka.

Iza Loeba su se poredali Mikko Hirvonen koji je dvije sekunde iza svjetskog prvaka, dok je Petter Solberg tri iza Hirvonena, pa imamo tri vozača unutar pet sekundi. Gledajući zaostatke, samo je petvi pet vozača ispod sekunde, svi ostali idu preko računajući i Kimija Raikkonena koji je deseti sa više do tri minute slabijim vremenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.