Pobjeda Hirvonena u Švedskoj
Uspješan nastup Hirvonena

Dominacija Forda

Pobjeda Hirvonena u Švedskoj

M. Maksimović

Prvi ovogodišnji rally u Švedskoj, ponudio je dosta uzbuđenja, na kraju je pobjedu ostvario Mikko Hirvonen. Hirvonen je do 13.pobjede u karijeri došao u vremenu 3 sata, 23minute i 56 sekundi.

Finac je zaokružio odličan početak sezone za ekipu Forda čiji su vozači zauzeli prva tri mjesta. Dan ranije se situacija na snijegu Švedske zakomplicirala, svoju priliku su iskoristili Petter Solberg, Jari-Matti Latvala i Sebastien Ogier, pa smo prije današnjeg dana imali pet vozača unutar 15 sekundi.Hirvonen je danas bio najbrži na tri brzinca, Latvala na dva, dok je na posljednjem ispistu, od ove sezone nazvanom ''power stage'' bio najbrži Sebastien Ogier koji je osvojio tri ekstra boda, drugi je bio Leob, treći Latvala.

Sedmorostruki svjetski prvak, Sebastien Loeb je završio na šestom mjestu nakon vikenda u kojem je imao dosta problema. Problema je imao i Norvežanin Petter Solberg koji je mogao vrlo lako biti bolje plasiran od petog mjesta, ali je prebrzo vozio u tzv.veznom sektoru, naletio je na policiju i za volan je morao sjesti suvozač Chris Patterson.

Rezultati rallyja Švedska:
1.Mikko Hirvonen  (Fin,Ford) 3h23m56.6s
2.Mads Ostberg (Nor,Ford) + 6.5
3.Jari-Matti Latvala  (Fin,Ford) + 34.0
4.Sebastien Ogier (Fra,Citroen)+ 47.7s
5.Petter Solberg (Nor,Citroen) + 1m31.2s
6.Sebastien Loeb (Fra,Citroen) + 2m30.3s
7.P-G Andersson  (Šve,Ford) + 6m22.0s
8.Kimi Raikkonen (Fin,Citroen + 7m02.3s
9.Matthew Wilson (VB,Ford) + 10m11.5s
10.Khalid Al Qassimi  (Qat,Ford)+ 10m31.1s

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.