Pobjeda Loeba u Španiji
Loeb ima osam bodova više od Hirvonena

Francuz je blizu osmog naslova

Pobjeda Loeba u Španiji

M. Maksimović

Sedmerostruki svjetski prvak Sebastien Loeb pobjednik je Španjolskog relija, pretposljednje utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Loeb je odradio posao na najbolji ogući način u posljednjih šest brzinskih ispita te je sačuvao pobjedu koja može biti na kraju presudna za novi naslov svjetskog prvaka. Posljednjeg dana Španjolskog relija na drugo mjesto probio se jedini konkurent Loeba u borbi za naslov Finac Mikko Hirvonen u Fordu Fiesti, koji je za Francuzom zaostao 2:06.9 minuta.Treće mjesto osvojio je još jedan Finac Jari-Matti Latvala u Fordu Fiesti, koji je prva dana bio na drugom mjestu, ali je na kraju zaostao 2:32,4 minute.

Rezultati Španjolskog relija:
1.Sebastien Loeb (Fra/Citroen DS3) 4:05:39,3 sata
2.Mikko Hirvonen (Fin/Ford Fiesta) +2:06.9 minuta
3.Jari-Matti Latvala (Fin/Ford Fiesta) 2:32.4
4.Dani Sordo (Špa/Mini Cooper) 3:24,1
5.Kris Meeke (VB-Irs/Mini Cooper) 5:15.0

Ukupan poredak SP-a:
1.Sebastian Loeb (Fra) 222 boda
2.Mikko Hirvonen (Fin) 214
3.Sebastian Ogier (Fra) 193
4.J-M.Latvala (Fin) 146
5.Petter Solberg (Nor) 110

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.