Rossi pobjednik VN Španije

Rossi pobjednik VN Španije

Italijanski motociklist Valentino Rossi pobjednik je Velike nagrade Španije u klasi MotoGP, treće ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Vozač Yamahe je do prvog trijumfa u sezoni i 98. u karijeri došao ispred favorita domaće publike Daniela Pedrose (Honda), dok je treće mjesto osvojio Australac Casey Stoner (Ducati).

Rossi je preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku SP-a.

U klasi do 250 kubika najbrži je bio Japanac Hiroši Aojama (Honda), ispred Španca Alvara Bautiste (Aprilia) i Italijana Marca Simoncellija (Gilera).

Britanac Bradley Smith (Aprilia) pobijedio je u klasi do 125 kubika. Drugi je bio Španac Sergio Gadea (Aprilia), a treći njegov sunarodnjak Marc Marquez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.