Solberg vodi u Grčkoj
Petter Solberg

Prvi dan Akropolis relija

Solberg vodi u Grčkoj

M. Maksimović

Norvežanin Petter Solberg (Citroen DS3) vodi nakon prvog dana relija Akropolis u Grčkoj.Solberg je prvog dana najveći dio posla obavio na prva četiri brzinska ispita na kojima je bio najbrži.

Peti brzinac je pripao Sebastienu Ogieru, posljednji šesti Sebastienu Loebu.Na kraju prvog dana je Solberg imao veliku prednost u odnosu na Loeba koja je iznosila više od pedeset sekundi.

Loeb je imao problema jer je vozio prvi, a na reliju kao što ovaj u Grčkoj to znači da je imao ulogu čistača staze.Prvi dan je na trećem mjestu završio Miko Hirvonen sa 53.3 sekunde zaostatka.

Jari- Matti Latvala je tokom prvog dana većim dijelom uspješno pratio Pettera Solberga, ali je u završnici imao tehničkih problema pa je završio tek na osmom mjestu sa skoro četiri minute lošijim vremenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.