Stiže nova Lada
Jedna od starijih Lada

Novosti iz WTCC-a

Stiže nova Lada

Iz ekipe Lade, jedne od četiri koje se takmiče za titulu u WTCC-u, najavili su promjenu plana kada je riječ o promociji novog modela.

Predstavljanje nove Lade trebalo se dogoditi u Češkoj, krajem jula, ali će nova «mašina» na stazi biti mnogo ranije. Naime, već na trkama u Portu koje su na rasporedu mjeseca dana ranije, Lada bi trebala imati novi automobil. Informaciju je prenio hrvatski portal sportnet.hr.

«Testovi aerodinamike koji su provedeni u specijalnim tunelima pokazali su visok stepen stabilnosti Priore što nam daje optimizmom», kazao je Vladislav Nezvankin, sportski direktor Lade i nastavio:
»Osim što će uskoro dobiti potpuno novi model, vozači će od kraja maja na raspolaganju imati i puno jače motore. To će povećati našu konkurentnost na ravnim dijelovima staza i omogućiti hvatanje priključka za ostalim ekipama», dodao je Nezvankin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.