Vodi Hirvonnen
Hirvonen raspoložen na domaćem terenu

Nakon prvog dana

Vodi Hirvonnen

M. Maksimović

Nakon prvog dana finskog relija domaći vozač, Mikko Hirvonen vodi u ukupnom poretku, te ima tri sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sebastiena Loeba.

Loeb je dobio šest od deset etapa, ali Hirvonen za sada drži prvo mjesto.Paralelno sa borbom u vrhu poretka, imamo borbu za posljednju stepenicu pobjedničkog postolja, imamo duel Danija Sorda i Jari-Matti Latvale. Za sada Sordo ima deset sekundi prednosti ispred Latvale.
Posebno je zanimljivo što ove godine na finskom reliju nastupa i Kimi Räikkönen, koji nakon prvog dana  zauzima 17. mjesto.


Rezultati:
1.Mikko Hirvonen (FIN,Ford) 1:04.12,3
2.Sebastien Loeb (FRA,Citroen) + 0.03,3
3.Dani Sordo (ŠPA,Citroen) + 0.20,0
4.Jari-Matti Latvala (FIN,Ford) + 0.30,1
5.Matti Rantanen (FIN,Ford) + 01.14,1
6.Henning Solberg (NOR,Ford) + 01.16,7
7.Mads Ostberg (NOR,Subaru) + 01.36,5
8.Jari Ketomaa (FIN,Subaru) + 01.38,4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.