Adilović pojačao Željezničar!

Sutra na prozivci

Adilović pojačao Željezničar!

A. Beganović

Sada već bivši napadač Čelika, Eldin Adilović, karijeru će nastaviti u Željezničaru, što je potvrdio i za naš portal.

Najbolji strijelac Čelika u protekloj sezoni, Eldin Adilović, u naredne dvije godine nosit će dres aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevskog Željezničara.

"Dogovorili smo sve uslove i sutra sam na treningu. Željan sam novih izazova, dokazivanja, igranja u Evropi. Mislim da je dolazak u Željezničar jedna stepenica više u mojoj karijeri. Možemo mi svi voljeti svoje matične klubove, kao što ih ustvari i volimo, no Željezničar je za Bosnu i Hercegovinu institucija i doista sam sretan što ću karijeru nastaviti na Grbavici", rekao je Adilović za SportSport.ba.

"Sa Čelikom nisam imao nikakvih razgovora nakon isteka sezone. Moje ambicije su mnogo veće nego što ih ima Čelik. Vjerujte da tamo nije još obavljen razgovor niti sa jednim igračem, još uvijek se ne zna ni ko će biti trener. Sve u svemu, mislim da Čelik i Zenica zaslužuju mnogo više. Međutim, ne želim se osvrtati na prošlost, preda mnom su novi izazovi i s velikim nestrpljenjem očekujem početak priprema", dodao je Adilović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.