Adžem spremio iznenađenje Repuhu?

Poznata jedanaestorka Plavih za vječiti derbi?

Adžem spremio iznenađenje Repuhu?

S. Mlaćo

Fudbaleri Željezničara proteklih dana kao i njihove kolege sa Koševa vrijedno su se spremali za večerašnji 112. po redu prvenstveni vječiti derbi koji se sa početkom u 20 sati igra na našem najvećem stadionu.

Admir Adžem na klupi Plavih ima skor od tri pobjede i jednog poraza, a prema posljednjem treningu koji su Plavi održali na glavnom terenu stadiona Grbavica nedoumica za prvih jedanaest mladi stručnjak nema.

Tako će na golu biti Vedran Kjosevski, dok će stoperski par činiti mladi Kemal Osmanković i iskusni Jadranko Bogičević. Zanimljivo da će Daniel Graovac koji je najavljen kao veliko pojačanje svoju priliku čekati sa klupe. Graovac je nastupao u prva tri kola, a zatim nije dobio priliku protiv Borca, što je definitivno iznenađujući izbor struke Željezničara.

Na poziciji desnog beka naći će se Siniša Stevanović, dok će na lijevu stranu Srđan Stanić, koji će tako dobiti prednost ispred nedovoljno oporavljenog Josipa Projića.

Veznu liniju Željezničara činit će Jovan Blagojević i Sinan Ramović, dok će ispred njih biti kapiten Zajko Zeba. Desna strana rezervisana je za Gorana Zakarića, koji je zbog povrede propustio duel sa Borcem, dok će lijevo Dženan Zajmović. Zajmović je partijom protiv Borca očigledno "osvojio" Adžema, ali i navijače Željezničara koji su ga nagradili ovacijama.

Zanimljivo da će se na klupi naći brzonogi Asim Zec, pojačanje iz tuzlanske Slobode koji je protiv Borca bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Plavih. Zec je stvarao velike probleme odbrambenim igračima Borca, a zatim u 68. minuti i matirao Asmira Avdukića za konačnih 2:1.

Iskusni Saša Kajkut u svom debiju u prošlom kolu, tačnije prvom dodiru sa loptom, pogodio je mrežu Borca za 1:1, te tako osigurao sebi mjesto u prvih jedanaest. Kajkut će predvoditi navalni red tima sa Grbavice i biti najveća opasnost za bordo tim. Veliko je pitanje koliko je Kajkut fizički spreman, pa je u zavisnosti od rezultata očekivati da šansu dobiju Stevo Nikolić ili Dženis Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ranije u timu Željezničara nema povrijeđenih Ivana Crnova i Darka Markovića, a prije par dana ugovor je raskinuo vezista Uglješa Radinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti