Amer Bekić sve bliže Winterthuru

Napušta Plemiće

Amer Bekić sve bliže Winterthuru

A. Beganović

Čudna je u najmanju ruku odluka trenera Zrinjskog Dragana Perića da Amera Bekića obično šalje u tribine, u boljem slučaju drži ga na klupi, ili mu minutažu pruži tek na kapaljku.

Napadač koji je u ljeto prošle godine doveden iz tuzlanske Slobode u svojoj prvoj sezoni Pod Bijelim brijegom opravdao je epitet pojačanja. Ipak, od dolaska Igora Aničića i Ivana Bubala struka mu je sve manje vjerovala. Sve to nagnalo je Bekića da počne razmišljati o odlasku, a švicarski drugoligaš Winterthur čini se bit će nova Bekićeva destinacija.

"Tamo sam proveo deset dana na probnom radu još tokom mjeseca oktobra. Svi su bili zadovoljni i poručili kako će posao biti završen na zimu. Koliko sam upoznat sve finese oko novog ugovora su dogovorene, a od potpisa me dijeli ljekarski pregled", kaže mladi Tuzlak, koji se vrlo vjerovatno neće pojaviti na prozivci zakazanoj za 10.januar.

Izuzev Bekića na prvom treningu u 2013. godini neće biti ni Tonija Markića koji je odbio produžiti vjernost Zrinjskom, kao ni otpisanih Krište, Bubala, Vrdoljka, Grbavca i Ferenca. Također, Pod Bijelim brijegom više ne računaju niti na golmana Adnana Hadžića koji je odbio produžiti ugovor koji ističe na ljeto, pa je zbog toga stavljen na transfer listu.

Od novih lica vrijedi spomenuti prinove Crnova i Poredskog, dok će se na prozivci vjerovatno pojaviti i donedavni desni bočni Junaka iz Sinja Nikola Matas, kao i junior Marko Odak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.