Bajraktarević: Želimo i moramo biti u vrhu Premijer lige

Veznjak Čelika

Bajraktarević: Želimo i moramo biti u vrhu Premijer lige

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika šesti dan su u pogonu od kako je trener Amir Japaur izvršio prozivku igrača u odsustvu šefa struke Vlade Jagodića. Svi igrači osim povrijeđenog Stipe Baraća treniraju dva puta dnevno i sve zadatke ispunjavaju profesionalno. Atmosfera na treinzima je sjajna i svi igrači jedva čekaju da počne nova sezona u Premijer ligi.

Semir Bajraktarević prije godinu dana stigao je na Bilino polje, a mnogi su sumnjali u njegov kvalitet prije nego što će zaigrati u crno-crvenom dresu. Ovaj 25-godišnji veznjak se pokazao kao sjajno pojačanje u veznom redu, gdje je odrađivao poslove na nekoliko pozicija po potrebi. 

Podatak da je u 30 kola sakupio čak 27 nastupa dovoljno govori o tome koliko je zahvalan ovaj bivši igrač Sašk Napretka i Sarajeva.

O prvoj fazi priprema, te očekivanjima od naredne sezone za SportSport.ba kazao je nešto više pomenuti igrač.

"Iskreno svi smo jedva čekali da počnu pripreme i da se ponovo okupimo jer smo se zaželili dobrih treninga, atmosfere i utakmica. Žao nam je jedino što zbog bolova u leđima jedino Barać nije u trenažnom procesu, ali očekujemo da će nam se i on brzo priključiti jer je izuzetno važan igrač za našu ekipu. Nadam se iskreno da na pripremama neće biti nikakvih nepredviđenih stvari, tu prije svega mislim na povrede koje bi nam mogle poremetiti ritam pred početak prvenstva", ističe radilica crno-crvenih u veznom redu.

Čelik je prošlu sezonu odigrao sjajno, a narednu želi otići korak dalje

"Žao nam je što smo ostali bez Evrope u prošloj sezoni, ali sigurno je da smo napravili pomak u odnosu na sezone prije u kojima je Čelik uglavnom bio u drugom dijelu tabele ili se borio za opstanak. Svi igrači su skoro ostali na okupu i vjerujem da će Mešanović i Kajkut ostati u klubu jer sa njima smo mnogo jači. Mi želimo i moramo radi rejtinga kluba i navijača biti u vrhu Premijer lige, a nadam se da ćemo u narednoj sezoni izboriti nastup u Evropi što Zenica već dugo očekuje", vjeruje veznjak Zeničana koji je prošle sezone u utakmici protiv Slavije bio autor najljepšeg Čelikovog gola u sezoni kada je sa pola terena lobovao gostujućeg golmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao igrač koji je rođen u Sarajevu nikad u Zenici nije imao problema zbog toga 

"Stvarno sam zavolio Zenicu i ljude koji žive ovdje, nikad nisam imao ni najmanju neprijatnost od kako sam došao u Čelik. Svi me podržavaju i cijene moj trud i igre koje pružam. Ta vremena i priče su prošlost o tome da neko nekoga mrzi je prevaziđena, ja bi svakom igraču poželio ovakakv prijem i podršku koju imam kako ja, tako i svi ostali igrači koji su u klubu", završio je razgovor za SportSport.ba Semir Bajraktarević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti