Begović: Od Nigerije smo bolji, ali to nismo potvrdili

Begović: Od Nigerije smo bolji, ali to nismo potvrdili

Emocije su se nakon Mundijala slegle, ali su sjećanja naših reprezentativaca na mečeve sa Iranom, Nigerijom, te posebno Argentinom itekako svježa. 

Ispali smo u grupi u kojoj smo objektivno po kvalitetu mogli i trebali proći, a s tim se u izjavi za The Guardian složio golman naše reprezentacije Asmir Begović.

„Utakmica sa Argentinom bila je poseban doživljaj i nešto što ostaje urezano u sjećanje do kraja života. Čak i noć prije ću dugo pamtiti jer od uzbuđenja nisam mogao zaspati. To su momenti za koje poželiš da potraju vječno. Što se tiče Nigerije bit ću do kraja iskren i kazati da smo mi u ovom trenutku bolji od njih, a da to na terenu nismo pokazali ili potvrdili. Nigerija je koristila naše greške i slabosti i napravila dobar posao. Sve u svemu na kraju trebamo biti zadovoljni jer je veliki posao bio sam plasman u Brazil,“ kazao je Begović.

Begović je osim igrama u Stokeu između ostalog govorio i o privatnom životu, odnosno svojoj supruzi Nicolle koju je upoznao u malom baru u Portsmouthu.

„Upoznali smo se u pubu tako što sa je zaštitio od pijanih ljudi koji su se zatekli tu. Zaštitio sam je i napravio pravu stvar,“ dodao je Begović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.