Bez golova na Koševu

Sarajevo - Borac 0:0

Bez golova na Koševu

U prvom susretu četvrtine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine, na Koševu su se sastali Sarajevo i aktuelni prvak BiH banjalučki Borac. Završilo je bez golova 0:0.

Prvu priliku na utakmici imali su fudbaleri Sarajeva u 14. minuti, kada je nakon šuta Haskića Avdukić odbio loptu, koja je potom došla do Obuće, ali je Avdukić ponovo izašao kao pobjednik.

Sarajevo je mnogo bolje počelo utakmicu, pa je nova prilika za bordo tim došla tri minute nakon udarca Obuće. ovog puta šutirao je Haskić, ali je golman Banjalučana ponovo bio nepremostiva prepreka.

Borac je uzvratio u 21. minuti, kada se u sjajnoj šansi našao Vidaković nakon jednog kontranapada aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Međutim, na kraju nije imao snage za završni udarac, pa je Adilović lako odbranio.

U nastavku, igra se poprilično primirila. Najbolja prilika viđena je u 62. minuti kada je Bajraktarević šutirao, Avdukić odbranio, a Obuća ponovo nije bio precizan iz drugog pokušaja.

Sarajevo je do kraja susreta imalo terensku inicijativu, ali bez većih prilika, pa je završilo bez golova, 0:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.