Bez golova, Osim pocrvenio

Kup BiH: Borac - Željezničar 0:0

Bez golova, Osim pocrvenio

U posljednjem susretu prvih utakmica osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine u Banja Luci su se sastali prošlosezonski finalisti najmasovnijeg klupskog takmičenja u Bosni i Hercegovini, Borac i Željezničar, koji su odigrali neriješeno 0:0.

Iako se najavljivao veliki derbi, okupljeni gledaoci na Gradskom stadionu nisu mogli vidjeti pretjerano dobar fudbal u prvih 45 minuta. Od ozbiljnijih prilika tek vrijedi izdvojiti udarac Zajka Zebe u 9. minuti ka golu Borca, te Maletićev udarac, koji je pred kraj prvog poluvremena skinuo gostujući golman Ibrahim Šehić.

Već od prvih minuta drugog poluvremena Borac je krenuo mnogo ofanzivnije ka golu Sarajlija. Mikić je prvi zaprijetio u 48. minuti, ali je njegov udarac završio daleko preko gola. Samo dvije minute kasnije, nova prilika za aktuelnog osvajača Kupa BiH. Stančevski je ubacio iz kornera, a Puzigaća glavom šutira u Šehića.

Do kraja susreta premalo fudbalskog umijeća, a previše grubosti i nervoze, pa je glavni sudija Paradžik imao dosta posla, podijelivši solidan broj javnih opomena, a deset minuta prije kraja utakmice u svlačionicu je poslan trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Amar Osim.

Četiri minute prije kraja Kerla je pogriješio, ali je Šehić uspio spriječiti autogol. Samo minutu kasnije, Šehić je bio taj koji je pogriješio, ali je Željina odbrana otklonila opasnost od svog gola.

To je ujedno bilo i posljednje uzbuđenje na utakmici, te se Željezničar u Sarajevo vraća sa odličnim rezultatom uoči revanša na Grbavici.

Borac - Željezničar 0:0


Gradski stadion u Banja Luci. Žuti kartoni: Marković, Raspudić, Puzigaća (Borac), Ćulum, Kerla, Savić (Željezničar). Crveni karton: Amar Osim (Željezničar)

BORAC: Avdukić, Ćorić, Stupar, Puzigaća, Raspudić, Mikić, Trivunović, Stančeski, Stajić (od 82. Stajić), Maletić (od 82. Sakan). Trener: Vlado Jagodić.

ŽELJO: Šehić, Ćulum, Čolić (od 90. Perak), Zeba (od 87. Višća), Popović, Mešić, Marković, Savić, Kerla, Stanić, Bešlija M. (od 75. Radovanović). Trener: Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.