Bez gostujućih navijača i na proljeće

Komitet za normalizaciju odlučio

Bez gostujućih navijača i na proljeće

Gostujući navijači neće moći posjećivati utakmice Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine ni u proljetnom dijelu sezone, odlučio je Komitet za normalizaciju.

Na jučer održanom 37. sastanku Komitet za normalizaciju je između ostalog razmatrao izvještaje nadležnih komiteta o seminarima službenih lica i pripremnim aktivnostima za nastavak Premijer lige BiH, te izvještaje sa prijateljskih utakmica selektora „A“ i „U-21“ reprezentacija, pa je donio sljedeće zaključke:

 

1.

 

Izvještaji selektora Safeta Sušića i Vlade Jagodića sa prijateljskih utakmica „A“ i „U-21“ reprezentacije: Brazil – BIH, Srbija – BIH se usvajaju uz konstataciju da su ove utakmice ispunile planirane ciljeve selektora. Komitet će kao i do sada nastojati da reprezentativnim selekcijama omogući najbolje uslove za pripreme i odigravanje utakmica.

 

2.

 

Izvještaje nadležnih komiteta o održanim seminarima su podnijeli predsjednici i potpredsjednici Disciplinske komisije, članovi Komiteta za takmičenje, Komiteta za suđenje i Komiteta za bezbjednost i stadione. Uz detaljne izvještaje sa održanih seminara vođena je i rasprava o pripremnim aktivnostima za početak proljetnog dijela sezone 2011/2012.Zaključak je da svi organi trebaju preduzeti adekvatne mjere iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja potpune regularnosti takmičenja i bezbjednosti na svim utakmicama. Komitet za normalizaciju će pažljivo pratiti odvijanje takmičenja i rad navedenih organa kao i svih službenih lica.

 

3.

 

Kad je riječ o bezbjedonosnom aspektu prvenstva Komitet smatra da se još nisu stvorili optimalni uslovi koji bi omogućili navijačima organizovani odlazak na gostujuće stadione.

 

4.

 

Klubovi su dužni da najkasnije do petka 09. marta 2012.dostave dokaz o uplati odgovarajućih iznosa dugovanja po osnovu troškova službenih lica kao i troškova snimanja prvenstvenih utakmica, u skladu sa finansijskim izvještajem administracije Saveza.

 

5.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Klubovi koji imaju obaveze prema igračima u skladu sa pravosnažnim odlukama Disciplinske komisije obavezni su da te obaveze izmire takođe do 09. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.