Blijeda predstava u Bugojnu: Iskra i Vitez bez golova
Piše: Samir Mlaćo

Blijeda predstava u Bugojnu: Iskra i Vitez bez golova

U jednom od derbija 25. kola Prve lige Federacije nogometaši Iskre i Viteza podijelili su bodove na gradskom stadionu Jaklić u Bugojnu, bilo je 0:0.

Iskra je bolje ušla u susret i već u 5. minuti Batinić šutira glavom, ali lopta odlazi iznad gola. Devet minuta kasnije ponovo prijeti Iskra, ovaj put Zec šutira, ali ne dovoljno da ozbiljnije ugrozi gol Živkovića.

Gosti su prvi udarac na gol imali u 20. minuti kada G. Jurić sa 25 metara šutira pravo u Durakovića. Do kraja prvog poluvremena još vrijedi izdvojiti udarac mladog napadača Iskre Haračića, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu trener gostiju Valentin Plavčić u igru uvodi Smriku i Badrova, a igru napuštaju Livaja i Šantić, te Vitez počinje kontrolisati igru. Ipak, do kraja smo uspjeli izdvojiti samo šut Mašića koji Živković brani i ostalo je početnih 0:0.

Poslije susreta zadovoljniji su bili gosti, koji su sa ovim bodom korak bliže Premijer ligi, dok Iskra nastavlja svoju borbu za opstanak. Zanimljivo je da Bugojanci u narednih pet kola samo jedan susret igraju kući (Sloboda), dok su tri puta gosti i u posljednjem kolu slobodni. Glavni sudija Mirza Kazlagić podijelio je devet žutih kartona, od čega šest domaćim fudbalerima, a tri gostujućim.

NK Iskra : NK Vitez 0:0
NK Iskra : Duraković, Latić, Čehaja, Zec ( od 68. Vrljić), Nebić ( od 76. Tanković), Knežević ( od 55. Mašić), Kmetaš, Seferović, Batinić, Haračić, Zeko. Trener : Salim Duraković.
NK Vitez : Živković, Šantić, G.Jurić, Livaja (od 46.Smriko), Šantić ( od 46. Badrov), S.Vidović, V.Vidović, Pejić, ( od 75. Livančić), Pranjković, Ivešić. Trener : Valentin Plavčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.