Bogdan vodi ekipu, Baka za sada savjetnik

Može li Baka pomoći da ekipa izboru Evropu ?

Bogdan vodi ekipu, Baka za sada savjetnik

M. Maksimović

Ko je trener, ko će voditi ekipu zrinjskog u završnici ove sezone ?. To je pitanje koje interesuje navijače ovog kluba, ali ljude koji prate dašavanja na domaćim premijerligaškim terenima.

Za sada je izvjesno da će u današnjoj utakmici protiv Slavije, Zrinjski sa klupe predvoditi Draženko Bogdan, koji je bio pomoćnik Slavena Muse.Blaž Slišković je najavljen kao novi trener mostarskog premijerligaša, ali Baka
u ovom trenutku ne može preuzeti vođenje Zrinjskog, ali i bilo koje druge ekipe iz tehničkih razloga.

Slišković je trenutačno u sporu sa svojim posljednjim klubom, kineskim Qingdao Jonoonom na čijoj klubi je Baka sjedio na početku sezonu. Slišković trenutačno u Zrinjskom obavlja ulogu savjetnika, dok će ekipu sa klupe i dalje u službenim utakmicama voditi Draženko Bogdan.

''Nisam novi trener, tu sam u ulozi savjetnika, želim pomoći ali na ovaj način, jer ne mogu voditi Zrinjski upravo zbog spora sa klubom u Kini'' kratko je objasnio Slišković koji treninge Zrinjskog posmatra sa tribina. S obzirom da je do kraja sezone ostalo vrlo malo, tek šest kola da se odigra, po svemu sudeći u Zrinjskom se situacija neće mijenjati.

Večeras Zrinjski dočekuje Slaviju, u ekipu se vraća Mile Pehar. Ekipa ne odustaje od borbe za Evropu od koje je u ovom trenutku udaljena tri boda. Zvijezda odnosno Borac su glavni krivci što je Zrinsjki i pored poraza u derbiju ostao u igri. Borac je poražen od Zvijezde, ali danas opet igra na svom terenu protiv Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.