Bojan Nastić oduševljava u Vojvodini
Bojan Nastić

Fudbalski dragulj iz Vlasenice

Bojan Nastić oduševljava u Vojvodini

Bojan Nastić, petnaestogodišnji fudbaler novosadske Vojvodine, rođen u Vlasenici, svojim igrama oduševio je fudbalske stručnjake ovog srbijanskog superligaša.

Bojan je u Vlasenici do prije pola godine igrao u istoimenom klubu, ali nastupom na memorijalnom turniru Stevan Nešticki, koji se tradicionalno igra svake godine u Novom Sadu izazvao je veliko interesovanje "Vošinih" stručnjaka koji nisu dugo čekali i tako u svoje redove doveli ovog istinskog dragulja.

Vrhunac svoje dosadašnje karijere Bojan je doživio nastupom za seniorski tim Vojvodine na jednom prijateljskom meču i tako zasigurno ušao u istoriju ovog kluba, a sebi stvorio jednu lijepu priliku da ostvari svoj san i postane vrhunski fudbaler.

Naime, Bojan nije bio interesantan samo Novosađanima. Na insistiranje i preporuku trenera Aleksandra Škrbe, koji je dečka upoznao na tom turniru i bio selektor te mlade generacije i FK Slavija je mogla da angažuje ovog talentovanog  fudbalera, ali čelni ljudi iz našeg premijerligaša još jednom su pokazali da nemaju sluha za mlade talente i tako poslije reprezentativaca BIH i Srbije, Senijada Ibričića i Nikole Žigića napravili po treći put grešku u procjeni fudbalera, jer su pomenuta dvojica nekada mogli biti igrači Slavije.

"Brzo sam se adaptirao na novu sredinu i svi su me lijepo prihvatili. Prezadovoljan sam uslovima i sretan sto sam dio ovoga kluba. Pomno pratim našu Premijer ligu i nastupe naših reprezentativnih selekcija i ne želim biti neskroman ako kažem da očekujem poziv selektora Velemira Stojinića.", rekao je Bojan i dodao da želi da nastavi stopama mnogo poznatijeg fudbalera koji je rođen u Vlasenici, našeg reprezentativca Vedada Ibiševića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.