Borac - Željezničar 0:3

Jednoglasna odluka

Borac - Željezničar 0:3

A. Beganović

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine registrovao je prekinutu utakmicu između Borca i Željezničara službenim rezultatom 0:3 u korist gostiju.

Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donio je jedinu ispravnu odluku. Naime, prekinuti susret između Borca i Željezničara registrovan je službenim rezultatom 0:3 u korist gostujuće momčadi.

Podsjetimo, susret je prekinut u 33. minuti kada su banjalučki huligani utrčali na teren i bakljama i kamenjem napali gostujuće navijače. Ni nakon 45 minuta nije bilo uslova za nastavak susreta, što su službena lica i napisala u izvještaju.

"Odluka je donešena jednoglasno. Vodili smo se izvještajima službenih lica, sudija, delegata i komesara za bezbjednost. Uostalom tako nam nalažu i propisi", za SportSport.ba je rekao predsjednik Komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

Trenutno zasjeda Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH koja će donijeti odluku o kazni za Borac zbog propusta u organizaciji susreta.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.