Branitelj i Krajišnik u četvrtfinalu

Kup Bosne i Hercegovine

Branitelj i Krajišnik u četvrtfinalu

E. Škorić

U četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine igrat će i prvoligaši iz Federacije Krajišnik te Branitelj.

Branitelj je u Mostaru, rezultatom 2:1, savladao Rudar iz Kaknja i tako prošao u četvrtfinale. Podsjetimo da su Mostarci u Kaknju u prvoj utakmici slavili s 1:0.

Svega 30-ak gledatelja u Rodoču je posmatralo današnji susret. U samoj završnici Bebanić je pogodio za 2:1 pobjedu mostarskog tima.

Krajišnik je napravio najveći klupski uspjeh, izbacivši drugoligaša Mramora iz natjecanja u osmini finala Kupa.

No, gosti iz Mramora prvi su stigli do vodstva i to u 11. minuti preko Sakića. Kladušani su izjednačili preko bivšeg igrača Željezničara Šabana Pehilja u 58. minuti, a onda su preko Brazilca Nacimenta stigli i do preokreta te zaslužene pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.