Bravo Zmajevi!
Medunjanin zabio i asistirao

Fudbalska reprezentacija BiH briljirala u Bratislavi

Bravo Zmajevi!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Slovačku u Bratislavi rezultatom 3:2 u prijateljskom susretu, a mnogo više od same pobjede raduje i ohrabruje igre naših Zmajeva.


Zbog povreda selektor Safet Sušić nije mogao računati na Sanela Jahića, Ermina Zeca, Mensura Mujdžu, Kenana Hasagića, Asmir Begović se na prilično misteriozan način nije pojavio u Bratislavi, ali ni sve to nije spriječilo najbolje bh, fudbalere da zablistaju punim sjajem.

Sušić je odlučio nešto promijeniti formaciju, pa je Slovacima od prve minute suprostavio samo jednog napadača, sa petoricom u vezi. To se pokazalo kao pun pogodak, jer smo iskoristili snagu u sredini terena, stvorili veliki broj prilika i bili izrazito opasni pred golom slovačkog golmana Muche. 

Sinoć su u Bratislavi debi u reprezentaciji imala čak četvorica igrača, što je još više daje na težini ove pobjede. Ibrahim Šehić, Ognjen Vranješ i dva Muhameda, Bešić i Subašić odradili su svoj posao na najbolji mogući način. Vranješ je pokazao na terenu da se radi o vrhunskom i beskompromisnom borcu. Pravi "fudbalski pitbull", igrač pokraj kojeg ponekad može proći lopta, ali protivnički fudbaler sigurno ne. Upravo profil igrača kakav nam je trebao.

A šta tek reći za Ibrahima Šehića? Mladi golman Željezničara saznao je da će stajati na golu od prve minute manje od 24 sata prije početka utakmice, nakon što je postalo jasno da se Asmir Begović neće pojaviti u Slovačkoj. Šehić je primio gol, ne svojom krivicom, već u trećoj minuti i da nije vrhunski kalibar sigurno bi pukao pod pritiskom. Ali ne. Šehić je kod rezultata 1:1 skinuo Šebin udarac nevjerovatnim refleksom sa samo nekoliko metara razdaljine i ostavio Zmajeve u igri. Vrhunski odrađen posao i nećemo pretjerati ako kažemo da je Šehić bio među dva, tri najbolje ocijenjena igrača u državnom dresu BiH.

Edin Džeko samo je potvrdio ono što već svi znaju, a to je da imamo sreću da za nas igra jedan od najboljih svjetskih napadača. Džeko je, osim gola, bio stalna prijetnja domaćem golmanu, baš kao i Miralem Pjanić. Haris Medunjanin bi mogao zaslužiti naslov igrača utakmice, sa golom i asistencijom je pokazao da je budućnost bh. reprezentacije u sredini terena. 

Sve u svemu, odlična predstava reprezentacije Bosne i Hercegovine, kojom su naši reprezentativci i selektor Safet Sušić pokazali da mogu i znaju protiv jakih protivnika na gostujućem terenu igrati i pobjeđivati. Ovo je definitivno bila najbolja utakmica koju su Zmajevi odigrali od kako je na mjesto selektora došao Safet Sušić.

Sa pobjedom u Slovačkoj ušutkali su kritičare koji su ih nazivali izdajnicima i plaćenicima, te vratili dobru atmosferu, koja će itekako mnogo značiti u predstojećim, odlučujućim susretima kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Još jednom, bravo Zmajevi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije