Čelik preokretom do pobjede nad Zrinjskim u sjajnoj utakmici

Premijer liga, 12. kolo

Čelik preokretom do pobjede nad Zrinjskim u sjajnoj utakmici

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras na Bilinom Polju Čelik i Zrinjski. Vodili su gosti 2:1 s igračem manje, ali na kraju je domaći tim slavio s 3:2.

Utakmice poput ove koja je odigrana u Zenici daju nadu u bolje sutra bh. nogometa. Čelik i Zrinjski su nam prikazali sjajan nogomet, puno golova, dosta uzbuđenja...

U prvom poluvremenu "samo" jedan gol, ali i nekoliko pokušaja.Čelik je poveo u 39. minuti. Simić je pucao s 20-ak metara, Dujković je pogriješio, lopta mu je prošla kroz ruke i završila u mreži gostiju.

U šestoj minuti drugog dijela Crnov je uspio izjednačiti, a samo dvije minute kasnije Simeunović je isključen u redovima Zrinjskog. Čelik prima gol u 66. minuti s igračem više. Grešku domaće odbrane koristi Đurić i donosi vodstvo Plemićima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliku šansu imao je u 72. minuti Čelik, Mešanović je glavom spustio loptu za Dedića, koji je pogodio stativu. U 74. minuti Mešanović udarcem s 12 metara pogađa za novo izjednačenje, a na krilima publike Zeničani u 79. minuti dolaze do pobjede.

Kajkut je pogodio za veliki preokret i veliko slavlje domaćina, koji su konačno prekinuli seriju neriješenih rezultata.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.