Četvorke sa Grbavice i Tušnja još odzvanjaju u ušima Tuzlaka

Posljednje dvije utakmice današnjih rivala

Četvorke sa Grbavice i Tušnja još odzvanjaju u ušima Tuzlaka

Željezničar danas gostuje u Tuzli nakon više od dvije godine pauze. Nema sumnje da će Tušanj biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer je poznato koliko rivalstvo vlada između Slobode i Željezničara i koliko se u Tuzli čeka na dolazak tima sa Grbavice.

Kada se zaviri u historijat međusobnih okršaja ova dva tima, lako se da primijetiti da su Željo i Sloboda kroz historiju prilično izjednačeni, ali su sarajevski Plavi nešto uspješniji tim. U dosadašnje 34 odigrane ligaške utakmice, Željo je slavio 17 puta dok je Sloboda kao pobjednik izlazila iz 13 susreta. Samo su četiri utakmice okončane nerješenim rezultatom, i to sve četiri u Tuzli.

Sloboda je Želji uvijek bila nezgodan domaćin, uostalom baš kao i svim ostalim klubovima u ligi. U Tuzli niko ne može računati na sigurne bodove prije nego što utakmica počne, a nema sumnje da je tako i ovoga puta. Ipak, Tušanj odavno ne pamti takvu demonstraciju sile kakvu je 28.4.2012. godine Slobodi priredila Željina šampionska generacija predvođena Zebom, Bekrićem, Adilovićem i Svrakom.

Plavi su u tom, posljednjem susretu ova dva tima odigranom na Tušnju pregazili Slobodu rezultatom 4:0. Na toj utakmici briljirao je tadašnji reprezentativac BiH, Muamer Svraka koji se tri puta upisivao u strijelce. Jedan gol je dodao i Eldin Adilović.

Zanimljivo, u jesenjem dijelu sezone Željo je protiv Slobode slavio identičnim rezultatom. Ovoga puta pogađali su dva puta Adilović, te po jednom Selimović i Zeba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.