Da li vas je stid?

Navijači Željezničara skandirali "ubij Srbina"

Da li vas je stid?

A. Beganović

Odigrano je i 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u jednom od derbija kola Željezničar je s minimalnih 1:0 savladao Borac, a susret su između ostalog obilježili i necivilizovani izljevi mržnje sa južne tribine.

U derbiju kola nije viđen kvalitetan nogomet, a isti su po ko zna koji put obilježili navijači, ali u negativnom smislu.

Ovaj put to nisu bili navijači Borca, nego Željezničara, koji su nakon skandaloznih ispada navijača Borca u nekim ranijim susretima ova dva kluba, iste znali omaložavati, prozivati ih za ovo i ono, no pokazali su da su ustvari i oni mnogo sličniji njima nego što to žele priznati.

U sinočnjem susretu navijači Željezničara, koji su do sada mnogo puta na pravi način bodrili svoj klub, pokazali su jedno drugo lice i sebi i svom klubu su nanijeli ogromnu štetu.

Skandalozno skandiranje "ubij Srbina" koje se čulo sa tribine na kojoj su bili smješteni navijači Željezničara ne smije ostati nekažnjeno od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji, ruku na srce, za necivilizovane navijačke ispade nema lijeka.

Na ovaj način oni koji su skandirali "ubij Srbina" pljunili su na grad Sarajevo, na Željezničar, pa i na stadion Grbavica, koji je u agresiji na našu zemlju bio zapaljen.

Ovakve stvari svi normalni, ako ih u ovoj državi i društvu ima, trebaju osuditi, a Fudbalski klub Željezničar, koji je u svojim redovima uvijek imao igrača svih nacionalnosti, po ovom pitanju se treba što prije oglasiti.

Opravdanja nema, mada će ga mnogi pokušati pronaći, kao i mnogo puta do sada, a nakon prespavane noći možemo se samo upitati da li je onih koji su sinoć imali "svojih pet minuta šoua" barem malo stid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti