Duljević: Čelik ima sjajne navijače, ali vjerujem u pobjedu

Mladi reprezentativac s Otoke

Duljević: Čelik ima sjajne navijače, ali vjerujem u pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Olimpica u nedjelju igraju najvažniju utakmicu u svojoj dosadašnjoj historiji, ekipa s Otoke će dočekati zenički Čelik i to će biti duel ekipa koje uz Borac pretenduju za treću poziciju i odlazak u pretkolo Evropske lige.

Klub koji je za samo nekoliko godina najviše zaslugom prvog čovjeka Olimpica Nijaza Gracića postao jedan od najboljih u našoj državi. Jedna utakmica ih dijeli od velikog uspjeha, ali pobjedit ekipu iz Zenice neće biti nimalo lagan zadatak.

Jedan od najboljih igrača popularnih vukova je 20-godišnji mladi reprezentativac Haris Duljević, koji ove sezone igra u sjajnoj formi i jedan je od najvrednijih eksponata ekipe koju vodi Nedim Jusufbegović.

Za SportSport.ba najavio je utakmicu sezone na Otoci.

"Još prije par kola smo očekivali da će zadnje kolo odlučiti o trećoj poziciji koja vodi u Evropu. Mi smo trenutno treći i želimo ostati na toj poziciji i nakon utakmice s Čelikom. Očekujem jednu sjajnu utakmicu i još bolju atmosferu na tribinama. Čelik ima sjajne navijače, ali vjerujem u našu pobjedu", nada se mladi Duljević.

Čelik i Olimpic će prema najavama nastupiti u najjačim sastavima.

"Dobro je za naš nogomet i utakmicu koja odlučuje o trećoj poziciji, da oba sastava nemaju problema sa povredama i kartonima. Sigurno da će biti vrhunska utakmica, a moramo posebnu pažnju obratiti na napadače Čelika Kajkuta i Mešanovića koji ove sezone igraju u velikoj formi, a s klupe ih predvodi jedan od najboljih naših trenera Vlado Jagodić", upozorava veznjak ekipe s Otoke.

Ofanzivni veznjak Olimpica je u sezoni 2010/11 pola godina nosio dres zeničkog Čelika kada je ekipa s Bilinog polja igrala finale Kupa pod vodstvom trenera Abdulaha Ibrakovića.

"Sjećam se perioda provedenog u Zenici koji mi je ostao u lijepom sjećanju, ekipa je bila jaka i nisam se baš puno naigrao jer sam bio još junior u prvom timu, gdje su igrali Hadžić, Adilović, Purić, Džafić i drugi. Žao mi je što nismo osvojili Kup, nikada neću zaboraviti onih 12.000 navijača na Bilinom polju i nažalost razočarenja nakon poraza od Željezničara. Ljudi u Zenici stvarno lude za Čelikom i to je ono što rijetko gdje možemo vidjeti", ističe mladi reprezentativac naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Olimpicom ima ugovor još godinu dana

"Lijepo mi je ovdje, igram standardno, imam veliku podršku od rukovodstva kluba i stručnog štaba tako da stvarno nemam nikakve zamjerke. Igrama u Olimpicu sam stekao status mladog reprezentativca, a vjerujem da će tako ostati i u narednom periodu. Kada je u pitanju moj status, imam važeći ugovor s klubom i ako stigne ponuda koja će zadovoljiti klub i mene, nemam ništa protiv da karijeru nastavim u inostranstvu", završio je razgovor za naš portal.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.