Duraković: Želimo savladati Vitez
Piše: Samir Mlaćo

Duraković: Želimo savladati Vitez

U okviru 25. kola Prve lige Federacije u Bugojno će biti odigran kantonalni derbi između šestoplasirane Iskre i prvoplasiranog Viteza. Iskra je nakon tri vezane pobjede u prošlom kolu poražena u Kaknju sa visokih 0:3, dok Vitez velikim koracima grabi ka Premijer ligi i ima šest bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Lukavca.

"Ova nam je utakmica jako važna za nastavak prvenstva i našoj borbi da obezbijedimo opstanak, te ćemo ići na pobjedu i dati sve od sebe da prvoplasiranu momčad lige i pobijedimo. Svakako da nam je dodatna motivacija što igramo protiv trenutno najbolje ekipe, a ujedno je ovo i kantonalni derbi", ističe trener Iskre Salem Duraković.

Iskra na domaćem terenu igra veoma otvoreno, dok Vitez u gostima pruža odlične partije, te se sutra očekuje otvorena utakmica u kojoj će se igrati za gol više.

"Mi igramo svoju napadačku igru kao i do sada  i tu vidim našu šansu. Tražim od ekipe borbenost, agresivnost od prve minute i uz veliko zalaganje na terenu do posljednjeg sudijskog zvižduka, pozitivan rezultat neće izostati", dodao je Duraković.

Iskra će biti oslabljena neigranjem iskusnog stopera Senida Kulaša koji će ovaj susret propustiti zbog tri žuta kartona. Iz Uprave domaćina pozvali su navijače da dođu u što većem broju i podrže ekipu u nastojanju da sutrašnjom pobjedom osigura opstanak u Prvoj ligi Federacije.

Meč na Jakliću počinje u 17:00 sati, a voditi će ga Mirza Kazlagić iz Cazina sa svojim pomoćnicima Daliborom Mavrakom iz Mostara i Zlatkom Budimlićem iz Bihaća. Četvrti sudija će biti Josip Kožul (Široki Brijeg), dok je delegat ovog susreta Željko Soko (Čapljina).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.