Džafić dva puta za pobjedu GOŠK-a na Koševu

Sarajevo poraženo

Džafić dva puta za pobjedu GOŠK-a na Koševu

Džafić je sa dva gola na Koševu donio pobjedu GOŠK-u, koji je danas potpuno nadigrao Sarajevo.

Fudbaleri Sarajeva bolje su otvorili susret, ali osim blage terenske inicijative i većeg posjeda lopte, domaći igrači nisu napravili mnogo toga. GOŠK se oslobodio početnog pritiska, te su gosti sve opasnije prijetili golu Adija Adilovića.

Gabeljani su poveli nakon lijepe akcije u 21. minuti, a strijelc je bio Džafić. Nakon primljenog gola, igra Sarajeva se raspala, a do kraja prvog poluvremena gosti su bili bolji protivnik na terenu.

I početak drugog poluvremena protekao je u znaku gostiju. Tomić je imao sjajnu priliku, ali njegov udarac sa sedam, osam metara odlazi zamalo preko gola Adija Adilovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajnu priliku za Sarajevo u 74. minuti imao je Emir Obuća, na asistenciju Asmira Suljića, ali iz izgledne pozicije nije bio precizan. Nekoliko minuta poslije, Matija Matko dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton u dresu Sarajeva.

Džafić je u 86. minuti iskoristio uspavanost odbrane Sarajeva, te je zaobišao Trebinjca i po drugi put matirao Adilovića za konačnih 2:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.