Džafić: Pobjeda Rudara zaslužena, idemo dalje

Rođeni zapeli već u trećem kolu

Džafić: Pobjeda Rudara zaslužena, idemo dalje

A. Beganović

Rudar iz Prijedora je ponovo odnio cijeli plijen iz Mostara. Statistika počinje ukazivati da su Prijedorčani crna mačka Veleža, jer u posljednjih godinu dana, na žalost Rođenih, po tradiciji nose bodove kući.

Za razliku od prošlosezonske utakmice, kada su u sudijskoj nadoknadi preko Rastoke došli do pobjede, jučer su mnogo ranije došli do pobjedonosnog pogotka. Zasluženo prije svega, nakon svega viđenog na terenu. Sa time se slaže i trener Veleža:

"Zaslužena pobjeda Rudara, koji je igrom u drugom poluvremenu pokazao da je zaslužio ta tri boda", sasvim iskreno i džentlmenski priznaje Asmir Džafić i nastavlja u istom tonu:

"Utakmicu smo otvorili da tako kažem polovično, ali smo od sredine prvog dijela preuzeli inicijativu. Imali smo opravdano poništen pogodak, ali koji je i opet bio pokazatelj da smo bliže pogotku. Dobre prilike koje nismo, zbog lošeg posljednjeg šuta, iskoristili i na kraju dobar pokušaj Merzića glavom. U poluvremenu smo se dogovorili da nastavimo u istom ritmu, ali nažalost na terenu smo vidjeli nešto sasvim drugačije. Bili smo neprepoznatljivi. Mislim da smo izlaskom Serdarevića izgubili igrača na terenu koji je dirigovao igrom našeg tima. Počeli smo praviti početničke greške i sve nas je to skupa
koštalo poraza, koji je mogao biti i još veći da na golu nije bilo odličnog Adnana Bobića".

Pomalo je neshvatljivo drugo poluvrijeme. Igrači Veleža nisu pružili bukvalno ništa. Može li se to pripisati njihovoj mladosti, jer je u prvom kolu za samo 20-tak minuta razmontiran Radnik sa dva gola i i još tri promašena zicera ? Dva različita izdanja jedne ekipe.

"Nećemo tražiti opravdanja, posebno ne medijska. Mladost ekipe je nešto sa čime ćemo se nositi čitave sezone i oscijalacije su sastavni dio toga. Iskustvo je nešto što se ne može steći preko noći, a mi smo u projektu stvaranja ekipe na duge staze. Hvala navijačima, našem Red Army koji nas je jučer bodrio svih 90 minuta bez obzira na rezultat. Uvijek sam isticao da takvo što će trebati u ovoj sezoni. Mi se okrećemo našem narednom protivniku. Izgubljene bodove kod kuće idemo nadoknaditi na gostovanjima, kaže na kraju razgovora za Sportsport.ba Asmir Džafić, šef stručnog štaba Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.