Džakmićev volej presudio Slaviji

Bordo momci osigurali drugo mjesto

Džakmićev volej presudio Slaviji

A. Haznadarević

U susretu 28. kola BH Telecom Premijer lige, Sarajevo je na svom stadionu Asim Ferhatović Hase sa minimalnih 1:0 savladalo Slaviju.

Nije to bila posebno lijepa utakmica za gledanje, a u prvom poluvremenu izdvojiti se mogu samo dvije velike prilike na jednoj, pa onda i na drugoj strani.

 

Prvo je napadač Sarajeva Emir Hadžić u 8. minutu susreta pogodio prečku gola Slavije, da bi samo dva minuta kasnije Kokot učinio istu stvar pred golom domaćih. 

 

U drugo poluvrijeme Sarajevo ulazi dosta odlučnije, a osim izmjene Melunovića i Šunjevarića, treba istaći i to da je mladi Radovac ostao u slvačionici zbog povrede, a umjesto njega je na teren istrčao Todorović.

 

Već u šestom minutu nastavka Sarajevo dolazi do vodstva. Bio je to prekrasan pogodak, a strijelac je bio Muhamed Džakmić. Novi kapiten Sarajeva lijepo prsima primio jednu, sa strane ubaćenu loptu, te na još ljepši način iz voleja zatresao mrežu gostiju.

 

U 75. minutu Tatomirović je poslao lijepu loptu za Hadžića, koji ipak nije uspio realizovati izglednu priliku da povisi vodstvo Sarajeva.

 

Sastavi:

Sarajevo: Bandović, Torlak, Haurdić, Melunović, Hadžić, Tatomirović, Džakmić, Dupovac, Zlatković, Radovac, Suljić.

 

Slavija: Tomović, Svitlica, Gigović, Kokot, Radovanović, Perišić, Pušara, Benović, Mamić, Lemez, Aleksić.

 

BH Telecom Premijer liga, 28. kolo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Slavija 1:0 (Džakmić 51.)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.