FK Sarajevo izražava žaljenje

Povodom incidenta u Istočnom Sarajevu

FK Sarajevo izražava žaljenje

O. Lekić

U pismu medijima, vodstvo FK Sarajevo osudilo je neprimjereno ponašanje na stadionu u Lukavici, te izrazilo duboko žaljenje zbog fašizma i nacionalizma ispoljenog na večerašnjoj utakmici. Stav Fudbalskog kluba Sarajevo vam prenosimo u cjelosti

"Povodom incidenta u Istočnom Sarajevu na utakmici FK Slavija - FK Sarajevo u okviru 4. kola Premijer Lige BiH, ovim putem FK Sarajevo izražava duboko žaljenje što nacionalizam i fašizam još uvijek nisu iskorijenjeni sa naših stadiona, gdje im zasigurno nije mjesto.

Tokom utakmice su se sa dijela tribina stadiona SRC Slavija u Istočnom Sarajevu mogli čuti fašistički povici navijača FK Slavija:
- "Nož, žica, Srebrenica",
- skandiranje ratnom zločincu Ratku Mladiću,
- provokacije kada je u pitanju navijač FK Sarajevo Vedran Puljić koji je ubijen u Širokom Brijegu 2009. godine,
- povici "Ubij Turčina"
- i sl.

FK Sarajevo oštro osuđuje ovakvo ponašanje na sportskim manifestacijama i izražava nadu da će se ovakva dešavanja u budućnosti oštro sankcionisati, kao što je u pitanju sankcionisanje rasističkih poruka u UEFA-inim pravilima.

Ujedno želimo istaći korektno ponašanje organizatora utakmice FK Slavija i policije u vezi sa navijačima FK Sarajevo koji su bez problema i incidenata uvedeni na stadion prije početka utakmice, te ispraćeni nakon svih 90 minuta, bez ikakvih problema. Nadamo se da će ovo biti praksa i na ostalim stadionima širom BiH, obzirom da se FK Sarajevo na svojim domaćim utakmicama maksimalno trudi da ispoštuje gostujuće navijače.", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.