Francuski mediji: Cimirot u Lilleu mijenja Mavubu

Hoće li veznjak Sarajeva promijeniti sredinu

Francuski mediji: Cimirot u Lilleu mijenja Mavubu

Mediji u Francuskoj danas donose informaciju kako je Lille zainteresovan za usluge reprezentativca Bosne i Hercegovine i veznjaka Fudbalskog kluba Sarajevo, Gojka Cimirota. 

Prema pisanju portala Butfootballclub.fr, Lille, koji ove sezone ne briljira u Ligi 1 u potrazi je za pojačanjima. Jedan od igrača koji se dovodi u vezu sa francuskim klubom je i veznjak Sarajeva Gojko Cimirot. 

Francuzi ističu kako Cimirot ima ugovor sa Sarajevom do 2016. godine, a za reprezentaciju je upisao dva nastupa. Posebno je francuske medije dojmio nastup mladog Cimirota u susretu Play Offa Evropske lige između Sarajeva i Borussije Mönchengladbach. 

Kako navodi pomenuti portal, Lille nije jedini klub iz Francuske koji mladog veznjaka ekipe iz Titove 38/b želi vidjeti u svojim redovima. Ističu i kako su pored francuskih klubova za usluge Cimirota zainteresovani i neki bundesligaši.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.