Galić: Velika nam je čast imati Musemića za trenera

Desni bočni Mladosti za SportSport.ba

Galić: Velika nam je čast imati Musemića za trenera

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja sjajno igraju u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Nakon što su u historijskoj prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja u našoj zemlji na veliko iznenađenje osigurali opstanak, u ovoj sezoni nastavili su s dobrim igrama. Devet utakmica izabranici Ibre Rahimića su imali bez poraza, a onda su nesretno u 10.kolu poraženo od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 2:1, iako su sigurno zaslužili najmanje remi.

Nakon utakmice trener Mladosti Ibro Rahimić nagovijestio je svoj odlazak u Velež, a nakon i zvaničnog odlaska jučer, poznato je i ime novog stratega, koji bi klub iz Kaknja trebao voditi do kraja sezone. Riječ je o iskusnom stručnjaku i jednom od najboljih trenera u našoj zemlji Husrefu Musemiću, koji je preuzeo kormilarenje ekipom Mladosti.

To je svakako dokaz kvalitetnog rada u klubu, posebno predsjednika Mensura Mušije, koji je alfa i omega ovog kluba. Oduševljeni novim trenerom su i igrači, a jedan od njih je i desni bočni Marin Galić, koji se nada da će s novim trenerom nastaviti s postizanjem dobrih rezultata.

"Moram prije svega iskazati veliko hvala našem bivšem šefu Ibri Rahimiću, koji je odlično vodio ekipu, te je sa svakim igračem imao veoma dobar odnos i više od prijateljskog. Njegovu odluku da pomogne Veležu poštujemo i naravno da mu želimo svi najbolje u nastavku karijere. Kada je u pitanju imenovanje Husrefa Musemića za našeg novog trenera, moram kazati da smo svi oduševljeni i da nam je velika čast što ćemo imati na klupi jednog od najboljih trenera u našoj zemlji.Nadam se da će novi trener nastaviti, gdje je stao prošli, te da će Mladost i dalje biti u vrhu tabele" ističe Galić.

Naredno kolo donosi komšijski derbi, protiv ove sezone veoma lošeg zeničkog Čelika.

"Svjesni smo kakva nas utakmica očekuje, sigurno da neće biti lagano. Čelik je u rezultatskoj krizi, te će sigurno protiv nas željeti da prekinu crni niz i krenu s boljim rezultatima. Bez obzira na sve ne smijemo da podcijenimo narednog protivnika, to je komšijski derbi, biće sigurno mnogo njihovih navijača i ne smijemo dozvoliti kiks na domaćem terenu.Mi idemo na pobjedu, te se nadam da ćemo s nova tri boda zaboraviti na nesretni poraz u Mostaru" ističe Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po izvještajima i ocjenjivanjima portala SportSport.ba, ovaj 21-godišnjak kotira trenutno kao najbolji desni bočni u ligi.

"Zahvaljujem se na povjerenju, od devet utakmica, bio sam pet puta u timu kola što je za mene svakako velika obaveza da i dalje nastavim s dobrim igrama. Stvarno sam zadovoljan igrama u ovoj sezoni, Mladost je odlična sredina za napredovanje i dolazak u Kakanj je za mene pravi potez", kazao je za SportSport.ba Marin Galić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi