Gavran: Protiv Travnika se oprostiti pobjedom

Rudar Prijedor najprijatnije je iznenađenje sezone

Gavran: Protiv Travnika se oprostiti pobjedom

D. Banović

Fudbaleri Rudar Prijedora su sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šesto mjesto i 20 osvojenih bodova, rezultat su koji niko u ovom klubu nije očekivao na startu nove sezone. Dobrom rezultatu je svakako doprinjela serija od pet utakmica bez poraza u posljednjih mjesec dana, kad je momčad trenera Gavrana upisala tri pobjede i dva nerješena rezultata. Od mogućih 15, tim Rudara je osvojio 11 bodova.

''Sigurno je da sam zadovoljan rezultatima u dosadašnjem toku sezone. Imali smo dosta problema sa igračkim kadrom, jer gotovo u svakoj utakmici smo bili nekompletni, što zbog kartona, što zbog povreda. Igrači koji su dobijali priliku na terenu su uvijek pružali svoj maksimum i sve to je dalo rezultate. Želimo da se u narednom kolu od naših navijača za ovu sezonu protiv Travnika oprostimo pobjedom", rekao je za SportSport.ba trener Boris Gavran.

U odličnim partijama Rudar Prijedora veliki doprinos dao je i napadač Mirza Džafić. Sa pet pogodaka on je najbolji strijelac kluba u ovoj sezoni.

''Jednostavno cijeloj ekipi ide dobro i ne možemo da se žalimo. Igramo dobaro, a za razliku od nekih prethodnih mečeva, te naše dobre partije na terenu prate i odgovarajući rezultati. U poljednja dva kola jeseni igramo protiv Travnika kod kuće i onda idemo na Grbavicu. Vjerujem da ćemo prvo pobjediti Travnik, a onda ćemo otvorenom igraom na Grbavici pokušati da iznendimo Željezničar", optimista je Mirza Džafić.

I za naredni meč protiv Travnika trener Gavran neće moći da računa na Despotovića i Brkića, a neizvjestan je nastup Stakića i Dašića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.